Land Rover Forum

Svar på indlægget:

En flok grædekoner??? (11-03-2009 10:01:13)
Ib Hammer #0219, reg. sjyl
Det er længe siden der har været så meget røre på Forum, og så mange meldinger om demonstrationer, aktioner og andre tiltag.

For ligesom at vende sagen 180 grader og vurdere den i et andet lys, er her nogle betragtninger som 110% sikkert vil virke provokerende på en del medlemmer. Det er IKKE formålet med indlægget - men en sag kan altid ses fra flere sider.

Umiddelbart lyder de der nu råber vagt i gevær som en flok grædekoner, - fordi de har opdaget at de skal til at betale DET SAMME som mange andre (ca ½ delen af klubbens medlemmer) allerede betaler i vægt/ejerafgift, samt tillæg for privat anvendelse af bilen.

Hvorfor denne pludselige "op af stolen" attitude? - jo - fordi det denne gang rammer dem selv!

Hvor var de samme medlemmer, de andre gange der blev ændret i afgifterne? og der har været en række ændringer og afgiftsforhøjelser bl.a. i 2007 hvor tillæg for privat anvendelse på biler over 3 tons blev hævet til kr. 15.000,-,- dengang var der ingen harmdirrende indlæg, men total tavshed, for det gik jo ikke ud over dem selv.

Heller ikke da man i 1998 indførte begrebet tillæg for privat anvendelse skete der meget på Forum i den anledning, ud over - "godt det ikke ramte mig".

Nej - faktisk skete der det at de nærmest godtede sig og på Forum anbefalede andre der skulle købe en brugt bil at huske på at de kunne slippe for afgift hvis de sørgede for at bilen var fra før afgiftsændringen i 1998. De betalte jo ikke selv afgiften og ville "hjælpe" andre til at undgå denne afgift. Samfundssind??

Sjovt nok er der også et sammenfald i nogle af de medlemmer der nu hyler op, som dengang (2007) mente at dem der købte en Camper kun gjorde det for at spare afgift, og at det var godt at det "hul" blev lukket. Samme medlemmer som kører i en bil, hvor der er erlagt en stykafgift på 12.000,- eller derunder. Det er nævnt tidligere, men reg.afgiften på en Discovery Camper - kun registreringsafgiften - svarede til det en ny Ford Mondeo kostede.

Det samme gælder ændringen i 1998, hvor gulpladebiler blev pålagt tillæg for privat anvendelse - igen total tavshed fra de nu mest højtråbende. Alle der har en gulpladebil registreret i 1998 og frem betaler afgiften for privat anvendelses, så de nye afgifter, der er på tale er allerede dagligdag for mange af klubbens medlemmer.

Man forsøger heller ikke at få fjernet tillæg for privat anvendelse totalt, nej man prøver enbart på at forhindre at tillæget bliver pålagt biler fra før 1998.

Samtidig reguleres vægtafgiften for de biler der er registreret i 1998 og frem til 2007, så den i størrelse kommer til at svare til de nye ejerafgifter. Det har jeg ikke set at de samme medlemmer har beklaget sig over.

Nej man hyler ikke op om afgiftsændringer som helhed, og har aldrig gjort det, man fokuserer kun på at biler fra før 1998 nu kommer til at betale det samme som biler indregistreret i 1998 og frem.

Hvor seriøst vil det virke på udenforstående, dvs de politikere, pressen osv man nu prøver på at påvirke.

Tror heller ikke at de ældre biler bliver usælgelige, de vil jo bare, hvis forligsforslaget går igennem, komme til at betale det samme i afgift som alle andre gulpladebiler. Som regel går der et år eller to, så har man vænnet sig til at sådan er forholdene nu engang og så indretter man sig efter det, og markedspriserne regulerer sig selv og finder et naturligt leje.

Umiddelbart vil en sag altid have flere sider, og er man ikke i stand til at se dette vil det være svært at finde argumenter der er stærke nok til at ændre på afgiftsforslaget.

For at der ikke skal være nogen tvivl - jeg er ikke tilhænger af afgifter på biler overhovedet!!!, og mener at hele afgiftsloven omkring biler trænger til en total renovering og simplificering, idet jeg samtidig er bevidst om at statens provenue på biler ikke kan undværes, hvis forretningen Danmark skal køre som den gør, med de kollosale udgifter der er til de krav vi stiller til "samfundet".

Venligst - læs det nu een gang mere og lad være med at betragte dette som en provokation, det er det ikke!!! - det er blot sagen set fra en anden synsvinkel - og måske sådan "alle de andre" ser på os.

mvh
Ib 0219



Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "bladfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.