Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: sv: En flok grædekoner??? (11-03-2009 13:34:10)
Morten Dam
Det er blot det, Søren, at jeg har mine tvivl med hensyn til den påstående belastning fra varebilerne kontra personbilerne.

I 1998 var den samlede danske vognpark ifølge Danmarks Statistik 2,2 mio. biler og den er kun blevet større siden.

Ved udgangen af 2008 var der ifølge bilimportørernes sammenslutning godt 481.734 gulpladebiler på gader og veje. En del af disse biler er nyere og miljømæssigt ” a point“ med tilsvarende hvidpladebiler med katalysator/partikelfilter.

Af bestanden af ældre varebiler fra før 3.6.1998 kan 78.961 anvendes til privat kørsel; blandt disse tælles i øvrigt 1.639 Land Rovere, mens der i bestanden af varebiler registreret efter 3.6.1998 er 130.053 biler, som kan anvendes privat. (Kilde: DBI)

Når det gælder miljøbelastning tror jeg ikke, at der kan sættes lighedstegn mellem varebiler adskilt med en skæringsdato således at forstå, at de ældre varebiler samlet set udgør en forholdsvis større belastning end nyere varebiler udstyret med katalysator, partikelfilter og anden forureningsbegrænsende teknologi. Det kommer vel også an på, hvor meget disse biler kører.

Med mindre de kører lige meget, kan man næppe forsvare en påstand om, at den de ældre varebiler forurener og belaster miljøet mere end tilsvarende nyere og helt nye varebiler.

At du kan henvise til en påstået belastning, som står anført skattereform-udkastet er for så vidt underordnet. Det afgørende er, at du bruger det i din argumentation. Og jeg efterspørger stadig dokumentation for den tese. Den fås næppe med mindre man generelt giver sig til at registrere driftstimer og km-tal.

Målt ved udstødningen forurener en 10-15 år gammel dieselbil uden katalysator/filter givetvis mere end en tilsvarende nyere eller helt ny dieselbil, men kører en gammel varebil 2.500 km årligt og en ny ditto 40.000 km, hvilken bil forurener så - alt andet lige - mest?

Nå, der er meget, som skal klares, før solen går ned. Fortsat god odinsdag.

Morten ;-)





Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "bagfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.