Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: Hængertræk til 3500 kg (21-11-2003 15:31:17)
Ib Hammer
For en enkelt gangs skyld vil vi svare på et indlæg - da det tilsyneladende ikke er tilstrækkeligt at vi har talt med Hartley (og som har givet et ret udtømmende svar) - uden at vi skal høre hvor meget bedre mange er til at forbedre Land Rover end fabrikken selv.

Lad os slå en ting helt fast - så der ikke er nogen misforståelse på dette punkt:
Hvad og hvordan den enkelte ejer ønsker at ændre sin Land Rover hverken kan eller vil vi blande os i.

Når det så er sagt er vi nødt til at tilføje hvordan vi står som importør og hvilke holdninger vi nødvendigvis må have:

Det kan forhåbentlig ikke undre at vi ikke sanktionerer en eller andens "formodede" forbedring af det produkt som det har taget Land Rover's ingeniører 55 år at udvikle - hvis det var så let at ændre bilen til et mere perfekt produkt, ved blot at sætte andre fjedre på, mon man så ikke havde gjort det??????

Når man ændrer på bilens oprindelige og godkendte mekanik/teknik har det indflydelse på andre evner, såsom køreegenskaber, sikkerhed, styrke og holdbarhed. Ændrer man på bilens ophæng (hæver bilen)har dette indflydelse på bilens egenskaber på vej - den vil ganske enkelt have lettere ved at vælte i en såkaldt "elgtest" -

For fabrikken og os som importør gælder EU's lovgivning hvilket betyder at enhver ændring skal gennem EU-godkendelses"apparatet", ligesom der er et produktansvar at leve op til - det nytter ikke noget at sende et produkt på markedet som vælter ved den første test - og sjovt nok er der aldrig nogle af leverandørerne af de "forbedringer" de sælger til Land Rover ejere, der har forsynet Land Rover eller os med en godkendelse - man kan jo så spekulere på hvorfor??????

Og vi kan i sagens natur ikke udstede godkendelser på produkter der ikke er godkendt af fabrikken.

Vi ved da godt at nogle ændringer gør at bilen (typisk ved terrænkørsel) måske på enkelte punkter klarer sig en smule bedre end en standardbil - man skal bare huske at det sker på bekostning af andre egenskaber. Og en Land Rover er ikke kun konstrureret til at køre i terræn.

Når så et eller andet måske går i stykker som følge af de ændringer man har foretaget - er det ikke ændringen men bilen der er noget i vejen med??????!!!!!

Det er også derfor at en eventuel chiptuning betyder at garantien bortfalder (gælder iøvrigt ikke kun for Land Rover). Ingen har endnu godgjort at et øget moment på 20-25% ikke har indflydelse på drivlinien og motorens levetid -men det er måske noget som først viser sig om 5 -10 år - med det resultat at Land Rover får ry for ikke at kunne holde. Man "glemmer" eller har ikke kendskab til at bilen har været chiptunet og at det er her årsagen til en smadret gearkasse eller havareret motor skal findes. Det er bare særdeles kedeligt og en voldsom udgift for den stakkels ejer som i god tro har købt en nyere brugt Land Rover, fordi de har en høj grad af holdbarhed.

Ligeledes har vi endnu ikke set en EU-godkendelse på bilens brændstofforbrug og forurening (!!!!!) efter en chiptuning. At bilen efter en chiptuning forurener mere end det tilladte er vel ikke noget der bekymrer, det gælder nok kun for alle andre:-))

Men hvis der skulle være nogle der ligger inde med en EU-godkendelse modtager vi den da gerne, ligeledes vil vi også meget gerne se om der er nogle af chiptunings-firmaerne der udsteder garantibeviser på motorens og drivliniens holdbarhed.

God weekend
IH







Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "sidespejl"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.