tilbage

Land Rover Forum  

Index
157102: Kørsel i England (17-05-2017 09:47:44)
Ole Christiansen #8995, reg. nvsj (medlem) (ip-adr: 93.166.21.146)
Jeg vil lige høre om jeres erfaringer med kørsel i England. Kan man vende sig til at køre i venstre side og er der specielle regler?
Index
157104: sv: Kørsel i England (17-05-2017 10:02:16) (svar på 157102)
Niels Lysebjerg #7732, reg. fyn (medlem) (ip-adr: 83.92.187.18)
Ork, det er nemt nok. Især i en gammel Land Rover. Man sidder relativt højt og man skal alligevel ikke overhale nogen.

Det eneste man skal være lidt opmærksom på, det er når man skal dreje til højre. Så skal man ikke sidde og kigge sig over højre skulder for at se om der er cyklister der insisterer på at blive kørt over. For så misser man måske den modgående traffik. ;)

Jo og en ting mere. Englændere er frygtelig glade for rundkørsler! Og en ting er at de kører med uret rundt, det er nemt nok, men de bruger altså det der med at lægge sig i rundkørslen alt efter hvor man skal dreje af. Især i de rundkørsler der har flere baner. Så hvis du bliver ude i den yderste bane, så kan du risikere at der er nogen der trækker ind foran dig, for de forventer jo at du skal dreje af. Ellers kører du jo ikke der! Vel da?

Så er der motorvejene, der følger lastbilerne altså den øvrige traffik, så forvent at blive overhalet af lastbiler hvis du som jeg nulder afsted med en 80-90 km/t i en gammel seriebil. Og det er lidt en oplevelse at have de store montrumer liggende på ens blinde side. Men det vender man sig til. Og så hold godt øje med skilte. De sætter dem godt nok op, men sommetider lidt tilfældigt og det der med at sende en mand ud og beskærer buske og træer det er heller ikke altid man når det. Det er jo England

Men grundlæggende kører englændere nu meget pænt. De går stort set alle sammen op i reglen om at "give way" altså at holde tilbage for hinanden. Men der er selvfølgelig også idioter derovre.

Det er sådan lige mine erfaringer efter 2 besøg med den gamle gule på de kanter.
Index
157105: sv: sv: Kørsel i England (17-05-2017 10:10:18) (svar på 157104)
Niels Lysebjerg #7732, reg. fyn (medlem) (ip-adr: 83.92.187.18)
Jo en ting mere. Englændere bryder sig generelt ikke om at sænke trafikken. Så hvis de synes du kører lidt langsomt og de gerne vil forbi, så blinker de med det lange lys. Det er *ikke* en provokation, det er en henstilling til at du har set dem og blinker til venstre når der er fri bane så de kan overhale. Når du så blinker til venstre kommer de uden om og hilser gerne med et lille vink.

Ligesådan kan du opleve at en forankørende englænder blinker til venstre, det betyder ikke han skal dreje, men at du gerne må overhale. Blinker ham foran til højre så er det ikke sikkert han skal dreje, så hilser han bare på en modkørende. Det er for øvrigt langt fra altid de bruger blinket når de skal dreje. Men nu er reglen om blinklys vist også temmelig ny for en brite. Den kom så vidt jeg ved først engang i tresserne! De er skøre de briter!

Mvh Niels
Index
157107: sv: sv: sv: Kørsel i England (17-05-2017 20:17:23) (svar på 157105)
Jens Schönemann-Paul #8485, reg. vjyl (medlem) (ip-adr: 188.176.250.54)
Kan kun tilslutte mig ovenstående. Englænderne kører generelt pænt, ikke særligt hurtigt og tager fint hensyn - ikke mindst, når de møder et køretøj fra kontinentet med rattet i den forkerte side. Det vækker også en vis respekt, at komme i en Britisk bil - om end LR bestemt ikke er et sjældent syn derovre.

Det går egentlig overraskende nemt, at holde til venstre, når hele vejsystemet er indrettet til det. De er også ret flinke til at skilte med pile, så vi vildfarne husker at køre den rigtige vej. Det farlige kommer nok først, når man begynder at føle sig lidt for dygtig, måske er lidt for træt og så falder ind i de indgroede rutiner.

En detalje mere omkring de mange rundkørsler: Ofte er de ikke runde/cirkulære, men snarere ovale, hvilket kan snyde lidt, hvis man har lidt for travlt med at komme rundt...

God tur!

/Jens

(der snart har kørt et hav af højre- og venstre-styrede biler i både England og på kontinentet... ,-)