tilbage

Land Rover Forum  

Index
47943: Vildmarksmad (26-06-2007 15:17:52)
Paw Jensen #1270, reg. nsj (medlem) (ip-adr: 80.63.114.174)
Hej alle.

Skal holde en lidt utraditionel fødselsdag til august.

Hele dagen kommer at foregå udendørs, og i aktiviteternes tegn.
Alt dette mener jeg at have styr på :-)

Så kommer vi til maden, som naturligvis skal laves over bål :-)

Til hovedret satser jeg på at finde en, der vil "stege et svin", MEN hvis der er nogen der sidder inde med gode alternative ideer, så er de velkomne.

Forret satsede jeg på at lave laks. Dem der kommer på Hillerød Kræmmermarked, kender nok retten.
Så nu er spørgsmålet, hvordan gør man ??
Og igen, hvis nogen sidder inde med alternative forretter, så byd ind :-)

Ligeledes desserten, hvad skal man finde på ??

Som skrevet, så skal det være i vildmarkens tegn, og laves over et bål.

Vi bliver ca. 40 voksne.

På forhånd tak for al hjælp og inspiration

Paw
Index
47947: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 16:15:00) (svar på 47943)
Jens Jagd #4674, reg. njyl (medlem) (ip-adr: 62.107.63.131)
Hej Paw.

Det lyder super lækkert og meget Land Rover-agtigt.

Har du overvejet helstegt rådyr? Dyret kan købes hos det lokale skovdistrikt til en overkommelig pris, eller hvis du kender en jæger er prisen (ihvertfald i Jylland)500 jydedollars for et helt dyr. Jeg har været med til at helstege rådyr flere gange, og hvis man er over det med marinade og rødvin i rigelige mængder mens der steges, bliver det SUPERLÆKKERT...

Mvh. Jens Jagd- med savl på trøjen...

P.S. Jydedollars=Ingen moms
Index
47961: sv: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 19:30:37) (svar på 47947)
Peter Toft-Christiansen #7799, reg. njyl (medlem) (ip-adr: 90.185.56.180)
HEJ jens

Du ringer bare når du har et dyr klar.........Jeg tar rigelig med rødvin med.

Peter Toft

Fuldstændig gennemblødt af savl :-)
Index
47958: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 18:46:03) (svar på 47943)
Anita Kjærgaard #3092, reg. l-f (medlem) (ip-adr: 83.73.184.100)
Hej Paw
Om det er om det er svin eller kronhjort så glæder vi os alle hvad skrev du datoen og tidspunket var?
Mlrh.Søren
Index
47963: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 20:56:54) (svar på 47943)
Morten Bibow #6918, reg. nsj (medlem) (ip-adr: 83.93.82.94)

Hej Paw.......... og tillykke :-D

Jeg holdt lige en stor fødselsdag, med mad & drikke til 40 personer i skoven. Det var den bedste fødselsdag jeg nogensinde har holdt!

Du må gerne tage kontakt pr. telefon eller mail, så deler vi selvsagt af vores erfaring og resurser.


Morten B
Index
47966: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 21:48:19) (svar på 47943)
Karsten Bakmand #3141, reg. vjyl (medlem) (ip-adr: 83.95.111.162)
Desserter, Uhmmm

stegte bananer, med is og frisk frugt

bananerne smides på grillen, eller bålet - med skral og det hele.

Når bananen er stegt skæres den op, og der kommes lidt brunfarin i - lidt mørk rom eller hvad du nu har hældes i.
Server med is og et et par jordbær.
Vi har brugt den som "gør det selv dessert" ved en lignende fest, med stor succes.

GOD FEST

Hilsen Rikke
Index
47970: sv: sv: Vildmarksmad (26-06-2007 22:01:04) (svar på 47966)
Morten Hermann Jensen #5940, reg. øjyl (medlem) (ip-adr: 87.56.34.146)
Nu vi er ved "gør det selv"

Hvis gæsterne kan "nøjes" med gode bøffer og værten ikke orker at stå i flere timer og stege dyr, kan man finde en god stor sten per gæst, lægge den i bålet en times tid, fisk den ud med en spade/skovl og smid din bøf derpå og lad varmen fra stenen stege bøffen som du ønsker den.
Det syder og bobler.
Spas, hvis der er overskud til det.

Forslag til sovs 10-12 pers.
3 løg
500 gr. champignoner
1/2 kg tomater
Smør
Bullion evt. lam.
Salt og peber.
1 l. fløde
1 flaske rødvin.

Snit/hak løg, champignoner og tomater.
Brunes i smør.
Tilsæt vin og fløde lidt ad gangen
Bullion, salt og peber.
Laves i stor gryde over bål.

Den har fået 5 stjerner i Jyllandspesten
Index
47973: sv: Vildmarksmad (27-06-2007 06:20:51) (svar på 47943)
Flemming Thomsen #6571, reg. mjyl (medlem) (ip-adr: 80.196.100.90)
Hej Paw.
Lige en fest efter mit hovede.

Prøv at kigge på FDF'ernes hjemmeside.
Der er masser af ideer i deres kogebog

Her er linket:
http://fdf.dk/fdfhomepage.nsf/sider/kogebogen?Opendocument

Mvh
Flemming
Index
47974: sv: sv: Vildmarksmad (27-06-2007 07:49:31) (svar på 47973)
Ebbe Tetsche-Rasmussen #7728, reg. ssj (medlem) (ip-adr: 212.130.50.100)
Hej Paw

Vi har lige svedet et vildsvin med marinade og hele svineriet i laden, den anden dag.

Jeg tog kontakt til en vildsvine farm jeg fandt på google
Den var god!!

Klubben burde hjælpe de to herre med et par tørre LR t-shirts øverst i tråden (stort :-))

Ebbe
Index
48049: sv: sv: sv: Vildmarksmad (28-06-2007 00:33:06) (svar på 47974)
Heine Heinesen #7886, reg. øsj (medlem) (ip-adr: 80.165.177.44)
Hvis du virkeligt vil lave noget alternativt, kan du lave "Ged i hul" - eller en variation over idéen.

Kender en familie, som ekselerer i denne kunst. Grundliggende går det ud på at grave et gevaldigt hul i jorden, lave et fint bål dernede, lægge et dyr derned, kunne være et helt lam, rådyr eller en ged for den sags skyld. Det hele dækkes til, og så ligger kræet der nede og bliver "lunet" igennem. Skulle være helt fantastisk.

Hvis du vil vide mere, kan jeg sikkert formidle kontakt til eksperterne.

Med venlig hilsen
Heine.