Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: sv: Seriebil med anden motor, stadig veteran? (16-01-2014 11:13:39)
Niels Erik Lysebjerg Hansen #7732, reg. fyn
Det der med "lejlighedsvist" den skal man altså passe på med.

De forskellige forsikringsselsskaber har en forskellig opfattelse. "Nordisk Veteran" f.eks taler om "Hobby-kørsel" som er en meget snæver definition. "Shopping-ture" er f.eks ikke tilladt. Man skal altså passe på med at køre ud at handle i sin veteran-bil. Er man på ferie, eller til træf el. lign. så kan man sikkert forsvare at man lavede en skade på et supermarkeds parkeringsplads. Det er nok sværere at forklare sig, hvis det er på den lokale Føtex's Pplads en eller anden tilfældig eftermiddag.

Og eksemplet med manden der ikke fik dækket sin veteranbil, da den blev skadet på hans arbejdes P-plads, er altså ikke frit opfunden. Og det hjalp stort at han fastholdt at det var hans fridag og at han blot ville vise sin glæde og stolthed til kollegaerne.

Så man skal altså læse sin police grundigt og være helt afklaret med hvor meget ens veteranforsikring dækker. Jeg er kontakt med forbavsende mange der mener at man skal bare ha en Veteran-Land Rover på veteran-forsikring og så har man en billig bil nummer to og kan køre som det passer en, for det er jo altid en god lejlighed at køre en tur i sin bil. Men sådan er det ikke! Den der med at man må godt køre på arbejde "en gang i mellem" men man har nok en "dum sag" hvis man forulykker kl. 7 en våd februar-morgen på ringevejen, den holder jo ikke. Enten er man forsikret eller også er man ikke!

Ikke at jeg skal gøre mig bedre end nogen andre eller gøre mig til dommer i noget, i sidste ende er det som før nævnt op til ens egen samvittighed. Men man bør nok kende risikoen inden man løber den.

Mht Staten, dvs 8-årigt syn, der er der blot tale om lejlighedsvis kørsel. Den er noget mere fleksibel. Og man kan altså godt have en veteran-bil på alm. forsikring. Så behøver man ikke at have ondt i maven af bekymringer og dårlig samvittig når man holder på Bilkas P.-plads. Blot sålænge man ikke ligger og pendler dagligt i sin veteranbil.

Mvh Niels
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "svinghjul"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.