Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: Land Rover 110 registeringsafgift. (10-10-2016 10:18:44)
Niels Lysebjerg
Min 25.000,- i afgift, den har jeg ikke hørt før. Hvad bygger det på?

Anyway, jeg ville nok flyve derover sammen med en kammerat. Hvis I handler med Whitham Speciel Vehicles så ligger det på Honeypot Lane en halv-anden times kørsel nordpå af A1 fra Stansted Airport. Lej en bil hos National Car Rental, det er meget billigt, og kør op og se på en ex-mil Land Rover. Whitham har dem i bundter.

Der er så vidt jeg kan google mig til ikke længere færge til Harwich fra Esbjerg overhovedet, men DFDS har en godsfærge fra Immingham det er så små to timer nord for Whitham. Kør op og sæt Roveren på færgen og kør tilbage til lufthaven, aflever bilen og flyv hjem og hent vognen i Esbjerg.

Der er dog lige nogle praktiske forhold: Er bilen ikke indreg. så skal der jo være en eller anden form for prøveskilte. Hvordan reglerne er omkring prøveskilte i England ved jeg ikke. Men jeg ved at i England følger nummerpladen bilen hele livet, så at der er plader på en vogn, betyder ikke at der er betalt vejskat og at den er forsikret. Ang. forsikring, så følger forsikringen i UK den pågældende bruger og ikke bilen, så skal i selv køre andet end en udlejningsbil, så får en brug for en særlig forsikring. Selv ville jeg nok tage kontakt til en lokal engelsk Land Rover klub, de er utvivlsomt inde i reglerne og der er mindre sansynlighed for at de forsøger at sælge jer noget end hvis man kontakter et firma.

Det nemmeste er nok at få sælger til at køre den til færgen, evt entrere med en lokal auto-transport/kranbil-service. Og dertil en aftale med DFDS om hvordan og hvorledes.

Der findes dog firmaer der har specialiseret sig i at hjemtage veteran og liebhaver-biler. Prøv at google "auto-import"

Fordelen ved at rejse derover er jo at man får set bilen inden man handler. Det havde jeg selv gjort, dengang vi importerede 8 sankeys fra Whitham havde jeg vidst det jeg ved i dag. Det kunne have sparet mig for meget besvær. Hjemtransporten var sådan set nem nok, de kom hjem på ladet af en lastbil, en klubkammerat havde kontakt til. Det var kommunikationen over dammen, det kneb med. Englændere har en eller anden aversion mod e-mails, og jeg havde stort set ingen ide om hvad de afskibede derovre fra. Det kneb også med betalingen, da det skulle være bank-overførsel og det skulle være inden afskibning, og sælger svarede hverken på mail eller telefon, da han var optaget af en anden stor handel. Det er bare nemmere at handle når man står overfor hinanden.
Og så får man en hyggelig tur til England, det er da heller ikke at foragte.

Mvh Niels
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "bagfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
 • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
 • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
 • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
 • Hold en sober tone!
 • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
 • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
 • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
 • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
 • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
 • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
 • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
 • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
 • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
 • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
 • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.