Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: sv: Lidt om indregistrering - gule- eller hvide plader? (10-09-2018 20:00:45)
Niels Lysebjerg #7732, reg. fyn
Nej, ikke sådan lige. Der har været skrevet om det på blandt andet Motorhistorisk Sammenslutning hjemmeside.

Hvordan det så er gået siden trådste i kraft, det ved jeg ikke. Som Kenneth er inde på så er det lidt en jungle og alt afhænger jo at den aktuelle skattemedarbejder. Hun eller han er ikke nødvendigvis dum som vådt bølgepap, Skat har faktisk nogle ret kompetente medarbejdere der ved en hel del om biler. Sagen er at Skat ikke længere laver sagsbehandling ved skranken, så det er altid op til en medarbejder der har automobiler som sit områder der skal afgøre sagen. Problemet er at det er jo nogenlunde umuligt at prissætte en gammel Land Rover. Skattemedarbejderen har ikke ret megen anden mulighed end at se hvad lignende biler koster i gul og gratis og i den blå avis osv. Det er noget nemmere med Ford Escort eller Golf 3 og den slags. Dem er der jo en del af til salg. Det er noget andet med seriebiler, der er sjældent ret mange til salg af gangen, og priserne svinger jo mellem 25.000,- og 75.000,- Og man har da også set de første "snydeannoncer" hvor der bliver udbudt Land rovers til salg for en meget billig penge, og når man så henvender sig så er bilerne slet ikke til salg. Der har endda været eksempler på at det er biler fra udenlandske annoncer der er blevet "klippet ind" i en dansk fup-annonce. Disse annoncer tjener kun til at vildlede Skat, og Skat ved udmærket at det sker.

Så uanset hvordan man vender det, så er afgiften en jungle. I den perfekte verden var veteranbiler afgiftfri! Foreløbig er vi nået til at en bil ikke kan blive dyrere blot fordi den er vurderet efter den ene eller anden regel. Det er altid den billigste regel der gælder. Det er måske mest retfærdigt, men det er på ingen måde lettere. ;)

Men få en fast vurdering, det koster vistnok 350,- kr og hvis prisen lyder urimelig, så klag! Det er det fede ved det her land. Man har altid ret til at klage over en afgørelse i det offentligt. Det ikke sikkert man får medhold, men man har ret til at klage. :)

Og ja, du kan få et professionelt firma til at afgiftberigtige den for dig. Det bliver det ingenlunde billigere af.

:)
Mvh Niels
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "safaritag"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.