Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: Freelander??? (05-07-2004 15:09:29)
Ib Hammer
Kommentar til Freelander.

Har med større og større undren fulgt diverse udtalelser om Freelander, mangler, børnesygdomme osv. og heldigvis er vores erfaringer med bilen slet ikke blot tilnærmelsesvis i tråd med de kritiske udtalelser der bringes til torvs. Vi har generelt ikke problemer med Freelander.

Kobling skulle være underdimensioneret - specielt på 1.8?? - hvor stammer sådant et udsagn fra??? Hvis det var tilfældet var koblingen og dermed unormalt slid af samme nok et tilbagevendende problem, hvilket ikke er tilfældet (vi kan se det ud fra hvor mange koblingsdele der bliver solgt og/eller reklameret), heller ikke ud fra de meldinger vi modtager fra kunderne. Hvis det var korrekt ville Land Rover have rettet det i forbindelse med de forbedringer der løbende finder sted, senest i forbindelse med den nye Freelander, årgang 2004. Dette er ikke tilfældet.

Generelle fejl på 1.8 motor - beklager men der er ikke generelle fejl, heller ikke med kølesystemet - men måske sammenligner man med den 1.8 der ligger i Rover, hvor man ændrede kølesystemet i slutningen af 90'erne og ikke siden har oplevet overophedede motorer med utæt toppakning til følge. I Land Rover har vi ikke oplevet problemer med utætte toppakninger, måske fordi motoren i forvejen var ændret/justeret til Freelander.

Oliespild - det må bero på en erfaring der er blevet for gammel - 2.0 Td4 er en BMW motor - og 2.0 L-motoren har vi da heller ikke problemer med.

At der er 6 Freelander oplistet under "mandagsbil" - tja - historien melder ikke noget om hvordan fejlene er opstået, hvordan bilerne bliver brugt/anvendt, om bilerne er blevet vedligeholdt osv. - samtidig skal man lige huske at der faktisk er solgt ret mange Freelander både her i landet og andre steder, så at der er nogle få der ikke er tilfredse med bilerne kan desværre nok ikke undgås, det oplever vi, ligesom de andre importører. Der er f.eks ikke flere Land Rover på listen end Audi, og der er vel ingen der vil påstå at Audi er et dårligt produkt?? Det der nævnes mest er støj, og det er jo en noget individuel opfattelse hvad der betragtes som støj og hvad der nu engang er af lyde i en bil. Det er f.eks. svært at tage det alvorligt når en kunde der har monteret terrændæk, klager over syngen fra dækkene, for bare at nævne et af de mere sjove tilfælde.

Endelig må vi da også sige at det vi hører mest er i tråd med de erfaringer som Ole P nævner.

Efter vores erfaring, baseret på kundernes oplevelser, er Land Rover Freelander en kvalitetsbil, som langt hovedparten af kunderne er glade for og tilfredse med. Og jo - selvfølgelig kan der ske fejl, når der er tale om masseproduktion, også med Land Rover, men en Land Rover er bestemt hverken dårligere eller behæftet med flere fejl end andre kvalitetsbiler på markedet.

Men en Freelander er ikke en Defender og bliver det aldrig, det er to biler konstrureret til to vidt forskellige "opgaver" - ligesom en Defender aldrig bliver en Freelander med de kvaliteter den nu engang indeholder. Og det er måske her kæden engang imellem hopper af??

Dette er ikke et oplæg til at drøfte enkelttilfælde, disse klares bedst på vanlig vis via Land Rover forhandlerne og vores serviceafdeling.

Håber i får et godt Landsarrangement

med venlig hilsen
Land Rover Danmark A/S
Ib Hammer





Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "bagvange"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.