Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: 109" gul plade til hvid (19-10-2021 13:08:36)
Niels Lysebjerg #7732, reg. fyn
Sakset fra Motorstyrelsens hjemmeside:
>>Den afgiftspligtige værdi på 40 pct. forhøjes til 75 pct. for veteranbiler, mens det er uændret for veteranmotorcykler. Derudover fritages veteranbiler for tillæg i registreringsafgiften for CO2-udledning, mens registreringsafgiften for veteranbiler skal beregnes uden det foreslåede bundfradrag på 21.700 kr. (2021-niveau) for personbiler og 30.000 kr. (2021-niveau) for varebiler. De hidtil gældende regler om tillæg og fradrag i registreringsafgiften som følge af brændstofeffektivitet ophæves.<<

Du skal altså finde nyprisen uden afgift, men med moms og leveringsomkostninger. 75% af det er afgiftgrundlaget.
Så vidt jeg kan gennemskue reglerne, så skal man betale 25% af de første 65.000,- og herefter 85% af vognen pris op til 202.000,- og 150% af resten.

https://skat.dk/SKAT.aspx?oid=2234529

Regnestykket bliver da således: Hvis en given vogn i 1982 kostede lad os sige 100.000,- inkl moms og levering, men uden afgift, så bliver den afgiftpligtige værdi som veteran 75.000,- Der skal man så betale 25% af de første 65.000,- hvilket er 16.250.-
Så skal du betale 85% af de sidste 10.000,- det er så 8.500,- Den samlede afgift bliver da 16.250,- kr. +8.500,- kr = 24.750,-
Det lyder jo umiddelbart ikke så galt, men det hele står jo og falder med hvad nyprisen var i sin tid.

Læg også mærke til skalaknækket på de 65.000,- Det er en snedig måde at sikre at alm biler fra 70'erne ikke kommer til at koste det urimelige i afgift, mens eksotiske veteraner, som Rolls Royce og Ferrari og den slags, kommer til at koste en del mere, da de havde en høj nypris, selv dengang.

Hvordan man så er nået frem til over 100,000,- på en 90'er fra '85, det forstår jeg ikke, men jeg kender så heller ikke nyprisen uden afgift. Umiddelbart virker det for dyrt. Men det forlyder også at Motorstyrelsen, der jo netop blev oprettet for at give ensartede afgiftsfastsættelser, ikke lever op til forventningerne, og at afgørelserne tilsyneladende er lige så vilkårlige som de hele tiden har været. I dette tilfælde mener jeg dog er der er grundlag for en klage. Og man man jo altid klage.

Læg også mærke til at originalitetskravet er ophævet, så Motorstyrelsen kan ikke afvise at afgiftfastsætte en veteran vogn, fordi den ikke står i original lak, og med orignale fælge osv.

Mvh Niels
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "udrykkerleje"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
 • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
 • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
 • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
 • Hold en sober tone!
 • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
 • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
 • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
 • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
 • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
 • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
 • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
 • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
 • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
 • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
 • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.