Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: sv: sv: Løs stikaksel? (17-06-2008 07:18:25)
Ole Pedersen #0493, reg. vjyl
Hej Jesper

Nu er jeg ikke ekspert på defender modellen, men det ser ud til at din stik aksel og driveflange er ved at give op.

Hvis du ikke har adgang til nye dele sådan lige nu og du skal bruge bilen pronto, så kan du lave en nød rep ved at svejse drivflange og aksle sammen.

Det gøres ved at i skruer begge dele af og renser dem godt for olie i strålerne og så skærper i akslen 45 grader i ende der hvor den lige går igennem drivflangen, det samme gøres med drivflange der hvor akslen komme igennem, så skruer i det på igen.

Og så er det tid at svejse, gør det i små etapper og husk at i ikke trækker stel igennem hjullejet, hold pauser ind imellem så i ikke får for meget varme i det.

Grunden til at i skal svejse når det er monteret er at så har i noget der styre, så akslen komme til at sidde bare nogenlunde rigtigt, den skulle jo gerne være helt vinkelret med drivflangen.

Har du mulighed for det så kan de sammensvejsede emner afmonteres og sættes op i drejebænken og drivflange anlægsfladen kan rettes af.

Det lyder måske som fusk, men i sydafrika er det en hel lille industri at lave denne operation, folk har fundet de rigtigte materialer altså svejse tråd lavet værktøjer osv for at kunne lave det og det ser ud til de er vældig glade for det.

Jeg vil dog kun bruge det som nødrep hvis jeg ikke var hundrede på at ham der laver det er god til at svjese og har styr på det med forskellige materiale osv.

Men det her vil få dig på vejen igen.

Skulle alt andet gå galt så kan i afmontere begge stikaksler i bag og blot montere drivflanger med hætte på, den der mangeler kan erstattes af en lille træprop, så kan du køre kun med forjuls træk ved at spærre det midterste dif, dog heller ikke permanent men som nødløsning.

Held og lykke med det og lad os høre hvordan det går hvad enten du er medlem eller ej.

Med venlige rover hilsner

Ole
#493

PS nu ved jeg godt hvorfor der var mange der tog til Argentina frem for US, nøj noget flot natur, var lige inde og lure på dine billeder.
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "torpedo"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.