Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: Valg af dæk til Island (06-10-2008 09:45:24)
Thorbjørn Nørgård
Hej Jan

jeg var på Island 3 måneder sidste år i forbindelse med arbejde hos det islandske statsskovbrug ( jo, det findes skam). Jeg kørte øen rundt flere gange og gjorde sågar Kjølur ruten med relevante afstikkere. Vi kørte 14.000 km. på de tre måneder i vores gamle Saab 900 med almindelige vinterdæk ( BF goodrich). Vi klarede os fint bortset fra den ringe frihøjde.
Nu var vi hverken i Sprengisandur eller de andre hardcore ruter, hvor kun Landrovere kommer, men alle kollegerne hos Skogrækt Rikisins klarede sig fint med almindelige grove dæk på deres 4x4 ere. Det kan du også, for du skal være helt opmærksom på, at enhver form for off road kørsel over hele øen og specielt i højlandet er totalt forbudt. Sågar på mountainbikes må man ikke forlade de slagne grusveje.
Den arktiske natur er utroligt følsom, så de gør meget ud af at beskytte den de steder.

Til gengæld gælder der en fin regel om vejret: Er der en vej - som oftest grus - må du køre ad den med mindre ejeren udtrykkeligt har opsat skilte.

De behøver altså ikke nogle voldsomt grove dæk, så hellere nogle med solide dæksider for at kunne modstå skarpe skærver og stenblokke.

Det som nok stiller de største krav til bilerne, er evnen til at forcere dybt vand. vil du f.eks ind i Thorsmörk skal du afhængigt af vejret forcere op mod 30 forskellige vandløb og elve- nogle helt op til en til halvanden meters dybde. Når vandet står ud for undersiden af sideruderne i en stor Isuzu Trooper ( undskyld) er det rart at vide at dørlisterne er tætte og motoren vandtæt.

Disco 3 så vi mange af deroppe og med deres køreprogrammer skal de nok komme omkring.

Når Islændingene selv ofte kører med monstrøse ballondæk er det dels for at kunne forcere vandløb og især for at kunne køre på sne, for om vinteren, hvor højlandet ofte er dækket af sne, må man gerne køre offroad.

Men mindre du skal derop i vinterhalvåret ( november til maj!!)vil du ikke møde så meget sne, klimaforandringerne mærkes også tydeligt på Island.


go tur


Thorbjørn Nørgård
RRC 3,9efi
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast sidste bogstav i ordet "aksel"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.