Land Rover Forum

Svar på indlægget:

sv: sv: sv: sv: sv: sv: Åbent brev til HB og Kontingent 2010 ændret af moderator (08-02-2010 23:50:16)
Søren Rasmussen #5846, reg. øjyl
Kære Ole.

Der er ganske enkelt flere ting, du ikke har styr på.

For det første, så er IT-udvalget nedsat af Landsrådet iflg. vedtægternes § 8. Iflg. denne paragraf tegner udvalgsformanden udvalget overfor HB og Landsrådet. Og mellem de årlige Landsråd er det HB, der iflg. § 7, stk. 1 har den hele ledelse af klubben. Ergo har IT-udvalget - evt. efter koordinering med og bemyndigelse fra HB - absolut beføjelse til at indføre og håndhæve de regler, der gælder for vores forum. Måtte HB ikke bryde sig om udvalgets beslutninger, kan de til enhver tid skride ind løbende, og måtte Landsrådet ikke bryde sig om udvalgets (og HB's) beslutninger, kan de vælge at fastlægge regler*, som begrænser både HB's og udvalgets muligheder på området.

*Jeg er her faktisk ikke helt uenig med Knud jfr. hans indlæg ovenfor. For DL-RK's vedtægter synes igennem årene måske nok i nogen grad at have udviklet sig til lidt for meget lag-på-lag-regulering, som af misforstået intention om at kunne vedtægte sig ud af alting, desværre i stedet har skabt lidt flere udfordringer, end man behøvede at have - bl.a. hvis man f.eks. havde turdet have mere tillid til HB (og udvalg), end man synes at have (haft). Derfor er jeg heller ikke personligt tilhænger af, at Landsrådet skal gå ind og regulere de gældende regler for Forum. Det klarer udvalgsformand (incl. evt. sparring med HB) ganske fortrinligt selv. Og så står de i øvrigt til ansvar (og på valg) for Landsrådet lige så tit, det måtte være. Men når det så er sagt, så er det faktisk en helt anden diskussion, som slet ikke skal tages her. Som Paul Sehstedt har kommenteret, så er det jo noget, man nok også allerede ér godt igang med at se på i lovudvalget.

For det andet, så vil du kunne se af både forslagets formulering, referat og Jesper Ellegaards indlæg i tidligere tråd, at man udmærket har vidst, hvad man gjorde, og at man faktisk har gjort, hvad man ønskede, nemlig at gå bort fra den tidligere sanktion - et tillægsgebyr på kr. 50 - til i stedet netop at sanktionere med fortabelse af medlemskab ved for sen betaling samt deraf meget logisk/naturlig fortabelse af stemmeret.

For det tredie, så er det muligt, at du ikke er medlem af andre klubber, hvor fuldt betalende medlemmer ikke har stemmeret. Men FULDT betalende medlemmer har jo også stemmeret i DL-RK. Det er kun de ikke fuldt betalende (dem, der har betalt for sent eller slet ikke), der mister sit medlemskab og dermed sin stemmeret. Derudover må det nok engang understreges som flere gange før, at det er ganske almindeligt forefindende, at der kan være vedtægter, der fastslår, at man skal være medlem senest pr. en bestemt dato for at kunne opnå stemmeret i indeværende år. Det findes i et utal af andre foreninger, kan jeg hilse at sige.

For det fjerde, så nytter det ikke noget, at man kender et fremmedord, hvis man ikke forstår betydningen af det. At et flertal i DL-RK i overensstemmelse med de på daværende gældende vedtægter har valgt at indføje den nu gældende § 4 c er IKKE udemokratisk. Det er netop demokratisk. Man kan være politisk uenig i, at det har været en god idé. Fair nok. Men postulerer man, at det er gået udemokratisk for sig, så er det fordi man ikke forstår ordet. Beklager.

Mvh Søren R.
90" 50th V8
Aygo 1,0 MMT
A3 SB 1,8
Du skal være logget ind for at kunne vedlægge billeder.
Indtast første bogstav i ordet "bladfjeder"
Retningslinier for indlæg i Land Rover Forum #07, 22. september 2014
  • Rover Forum er et forum for Dansk Land Rover Klub og andre Land Rover-interesserede der søger hjælp og vejledning i alle tænkelige forhold, der vedrører det at have en Land Rover.
  • Brug Rover Forum til at få svar på dine spørgsmål - eller hjælp andre til at få svar på deres.
  • Brug ikke Rover Forum til "snik-snak". Rover Forum er ikke en chat.
  • Hold en sober tone!
  • Tal pænt i god tone med respekt for andre.
  • Brug skrift-sprog - ikke tale-sprog (fyld ikke dit indlæg op med smileys, sms-forkortelser, o.lign.)
  • Skriv ikke hele dit indlæg med STORE BOGSTAVER. Så lyder det som om du råber.
  • Personlige angreb, ukvemsord og tilsvininger accepteres ikke.
  • Hold tråden/emnet. Når du svarer på indlæg, så hold dig til det aktuelle emne/spørgsmål. Start en ny tråd, hvis du har kommentarer som ikke relaterer sig til det oprindelige emne.
  • Enhver form for forsøg på køb/salg/bytte accepteres ikke i Rover Forum - brug istedet Rover Børsen eller kontakt folk direkte.
  • Indlæg oprettet i falsk navn accepteres ikke.
  • Indlæg der overtræder eller opfordrer til overtrædelse af gældende dansk lov accepteres ikke.
  • Indlæg der indeholder links til download af ulovligt materiale accepteres ikke.
  • Indlæg kan af en administrator blive flyttet til andre emner, hvis det skønnes hensigtsmæssigt.
  • Indlæg kan af en administrator blive markeret som "Kun for medlemmer".
Indlæg i Rover Forum der ikke overholder ovenstående retningslinier vil uden varsel og advisering blive slettet af en af Rover Forums administratorer.